Nog maar 6 weken en dan staan de Lowlands Throwdown kwalificaties op de agenda! Net als bij vele boxen in Nederland en omliggende landen een jaarlijks terugkerend CrossFit event wat gehouden wordt in je eigen box. Een traditie om samen met de community de (meestal) drie workouts van de qualifier te voltooien.

Zo strijden wij bij CrossFit 2102 met alle diehards voor een zo hoog mogelijke ranking op het leaderboard, halen we het uiterste uit onszelf naar boven en moedigen we elkaar aan om hetzelfde te doen! We maken er een te gekke dag van, zwaar maar de moeite waard. Drie workouts op een dag is niet niks, maar he jij kan meer dan je zelf denkt! En omdat we het verdienen hebben we een BBQ daarna op de planning staan.

Voor ons bij CrossFit 2102 ook een moment in het jaar om onszelf te meten. Zijn we omhoog gegaan in prestatie ten opzichte van vorig jaar? Waar liggen mijn sterke en zwakke punten? Waar moet ik mij komend half jaar of jaar op gaan focussen om beter te worden? De huidige programmering is in principe afgestemd op dit meetpunt in het jaar. Door middel van een periodisering werken we namelijk naar twee meetmomenten in het jaar toe: The Open en de Lowlands Throwdown Qualifier. Dus jij bent meer ready dan ooit!

De Lowlands Throwdown is de CrossFit wedstrijd van de lage landen. Nummer 1 wedstrijd voor de Nederlandse top atleten (ook buitenlandse atleten doen mee). Van de honderden deelnemers gaan namelijk 60 mannen en 48 vrouwen door naar de Finale. Ook zijn er spots voor de categorie 35-40 en 40+. Zelfs de Teens krijgen dit jaar de kans om mee te doen met de Lowlands Throwdown Finale met hun eigen categorie.

Maar ik CrossFit nog maar net?
De Lowlands Throwdown Qualifier is voor iedereen! Je kan namelijk kiezen voor RX of scaled workouts. Dit betekend dat er een simpele versie van de workout is voor beginnende CrossFitters. We raden het juist aan voor beginners omdat het dus een mooi meetmoment is in het jaar om jouw progressie te gaan bijhouden. Daarnaast is het een te gekke kans om je te mengen in de gezellige community van CrossFit 2102!

Save the date:
Zaterdag 1 september 12.00 uur

Inschrijven via www.lowlandsthrowdown.nl en voor de directe registratie link klik je hier!

%d bloggers liken dit: