Roy Dijkman (42 jaar)

WANNEER EN WAAROM BEN JE BEGONNEN MET CROSSFIT?
Augustus 2015 volgens mij? Ik had nogal wat tegenslagen gehad (privé, zakelijk en sportief) en had een beetje een zootje van m’n leven gemaakt. Dus dan in godsnaam maar naar een sportschool (ik sport liever buiten, hockey en hardlopen waren mijn grote passie). Ik kruiste op ’t intakeformulier elk doel aan, en alles behalve ‘groepslessen’, want jakkes!! Wel CrossFit aangekruist, nooit van gehoord, maar omdat er Cross in stond en ik ‘hardloopte’ voornamelijk endurance crosses. Arjen legde me uit dat CrossFit ook een soort groepsles was, maar overtuigde me dat ik het toch maar eens moest proberen, het zou goed aansluiten bij mijn drive en competitieve instelling. Nou, de rest is historie!

WAT DACHT JE NA JOUW EERSTE CROSSFIT LES?
FUCK YEAH! Volgens mij was het een les van Sammo, en ik was letterlijk meteen verkocht. Ik had m’n nieuwe passie gevonden!

WELKE PRESTATIE BEN JIJ HET MEEST TROTS OP?
De geboorte van onze zoon Marnix afgelopen September, dat heeft Danielle zo waanzinnig goed gedaan, daar kan geen skill of PR tegenop.

WELK CROSSFIT DOEL HEB JIJ NOG VOOR OGEN?
Ik heb niet echt specifieke doelen, ik wil alles wat ik al (een beetje) kan mooier, heavier of meer unbroken herhalingen kunnen, en wat ik nog niet kan, dat wil ik kunnen. En ik wil nog sterker worden, zodat de pijn van de artrose dragelijk blijft en ik voorlopig nog geen prothese hoef in m’n knieën.

MET WAT IN JOUW DAGELIJKS LEVEN MERK JIJ DAT JE CROSSFIT?
Ik ben zoveel fitter en sterker geworden, dat merk je met boodschappen doen Maar ook als je tegenslagen hebt, daar kan je beter mee omgaan. Ik ben (bijna) 42, maar m’n “metabolic age” is 34, en zo voel ik me ook, dankzij CrossFit!

WAAROM TRAIN JIJ GRAAG BIJ CROSSFIT 2102?
De sfeer, we are family! Iedereen is super supportive en gelukkig mag er bij ons gewoon veel gelachen worden, want het moet wel leuk blijven

 

%d bloggers liken dit: