Frans van Hoorn (41 jaar)

WANNEER EN WAAROM BEN JIJ BEGONNEN MET CROSSFIT
Tijdens de zomervakantie van 2015 sprak ik iemand wie aan CrossFit deed. Met het plan om weer eens serieus te gaan sporten (lang lang geleden heb ik veel getennist en gejudood) heb ik me ingeschreven voor een proefles.

WAT DACHT JIJ NA JOUW EERST CROSSFIT LES
Dit is top, echt iets voor mij! Helemaal stuk gaan, je eigen grenzen opzoeken en er overheengaan! De WOD werd omschreven als een ‘zware’. Het leek mij wel mee te vallen, 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 push ups en dips; hoe moeilijk kan dat zijn? Vol goede moed tussen enkele fitte strakke dames onder leiding van een overenthousiaste ‘Vera’ stortte ik me er vol in… Een kleine tien minuten later was ik drie keer gestorven en vier keer herboren. Uiteraard niet binnen de time cap alle herhalingen kunnen doen, maar toch redelijk bij kunnen blijven met de anderen… Vol enthousiasme heb ik me daarna voor een jaar ingeschreven.

De CrossFit-euforie duurde tot de de volgende ochtend. Na heel veel spierpijn ben ik uiteindelijk ergens in september pas weer richting de box gegaan, dit keer voor de beginnerscursus… Daarna werd CrossFit een gezonde (?) verslaving!

WELKE PRESTATIE BEN JIJ HET MEEST TROTS OP?
Thuis mijn twee kids, in de box het constant verleggen van mijn grenzen en het steeds meer kunnen van alle oefeningen (bijv. de onmogelijk geachte handstand pushup).

WELK CROSSFIT DOEL HEB JIJ NOG VOOR OGEN?
Naast de diverse technische uitdagingen (butterfly pullups, unbroken double unders, snatchen e.d.), een keer blessurevrij aan The Open meedoen! Alhoewel ik me totaal geen illusies maak ben ik toch nieuwsgierig naar mijn overall ranking.

MET WAT IN HET DAGELIJKS LEVEN MERK JIJ DAT JE CROSSFIT?
Ik heb meer energie en alles gaat gemakkelijker! Ik merk dat met boodschappen tillen, klussen in huis, spelen met de kids en hond enz.

WAAROM TRAIN JIJ GRAAG BIJ CROSSFIT 2102
Het is er professioneel en relaxed tegelijk, iedereen wordt gemotiveerd om op zijn of haar niveau te trainen en zich verder te ontwikkelen. Iedere workout is weer een feest!

%d bloggers liken dit: