Vera Potharst (29 jaar)

HOELANG GEEF JIJ AL LES BIJ CROSSFIT 2102?
Ik geef nu alweer bijna 3 jaar les bij CrossFit 2102. Sinds de laatste paar jaar ben ik ook Head Coach en geef ik gemiddeld 16 uur les per week, waarvan 4,5 uur CrossFit Kids & Teens. Hiervoor heb ik ook les gegeven bij CrossFit Haarlem, waar ik ook ooit zelf begonnen ben als CrossFit newby.

HEB JIJ NOG EEN ANDERE BAAN NAAST CROSSFIT COACH?
Niet buiten de fitnessbranche meer. Toen ik nog maar een aantal uur per week lesgaf werkte ik ernaast veel in de horeca, wat ik ook te leuk vind om te doen! Maar toen ik de mogelijkheid kreeg om veel te coachen heb ik dat gelijk gedaan uiteraard. Ik ben naast CrossFit coach ook fitnesscoach en personal trainer bij Healthclub NU (waar CrossFit 2102 inpandig is) en soms zit ik ook achter de receptie.

WAAROM VIND JIJ LESGEVEN BIJ CROSSFIT 2102 TE GEK?
Oh jeetje, hier kan ik wel een boek over schrijven haha! Ik had noooooit gedacht dat ik voor een klas zou staan en mensen zou begeleiden, maar na jaren zoekende heb ik mijn grootste passie gevonden. De CrossFit 2102 leden voelen als mijn kindjes zo ongeveer. Sommige leden zie ik al jaren bijv. 3 x per week en ken ik zo persoonlijk. Daarnaast zie ik iedereen groeien zowel fysiek als mentaal en dat laatste begin ik mij steeds meer in te interesseren. Af en toe psycholoogje spelen voor jullie vind ik ook zo fijn en bijzonder dat jullie zulke persoonlijk dingen met mij delen. Dus je weet me te vinden als het even nodig is. Wij hebben een ontzettend fijne community en iedereen is onwijs toegankelijk om te coachen. Ik ga soms zo op in het coachen dat het mij nog meer voldoening geeft om anderen te zien slagen dan dat ik zelf een PR zet! Daarnaast kan ik mezelf zijn als coach bij CrossFit 2102 en dit doet mij als persoon onwijs goed.

VAN WELK VOORVAL OF DINGETJE IN DE LESSEN GAAN JOUW NEKHAREN OVER EIND STAAN?
Haha, ooohhh dat zijn er wel wat! Comment even met een hands up?‍♀️?‍♂️ als je je aangesproken voelt? Als mensen door mij heen praten wanneer ik sta uit te leggen. Als we met barbells opgesteld staan met gezicht naar voren en één iemand staat schuin. Als iemand al gewichten gaat pakken om de bar te laden terwijl ik nog sta uit te leggen. Jullie gezichten als de warming up 400m Run is in de winter. Als de timer aanstaat op 20 min voor de gehele krachttraining en één iemand denkt dat het alleen nog de warming up is. Als er 5K roeien op het programma staat en om 6 uur ’s morgens bij publicatie er 6 mensen afmelden. Als we een bepaald gewicht hebben afgesproken voor de workout en er wanneer de workout begint opeens het driedubbele op ziet. Oh ja, last but not least.. Als jullie de deur al open doen terwijl de vorige les nog niet is afgelopen haha. Zo, dat lucht eigenlijk best wel op??

WELK WEETJE OVER VERA KENNEN WIJ NOG NIET?
Zijn er dingen die jullie nog niet van mij weten dan haha?! Ik ben al zo open? Dat ik vroeger toen ik mini Vera was heel lang op klassiek ballet heb gezeten. Dat ik een gabberperiode heb gehad en alle housefeesten afging. En dat ik natuurlijk een dikke 10/13kg lichter woog voor CrossFit?

WAT IS JOUW ALLERLEUKSTE EN ALLERERGSTE CROSSFIT WORKOUT OF MOVEMENT?
Oehhhhh, nou.. Allerergste is makkelijk: WALLBALLS, THRUSTERS, ROEIEN!!!!!!! Dus workouts als Karen en 5K roeien, pfff.. Ik ga nog liever dood! Allerleukst vind ik snatchen, gewoon omdat ik het zo’n vette dynamische beweging vind. Een goede snatch en een snatch PR zijn het aller vetst. Daarnaast hou ik van veel gymnastic movements, zoals handstand pushups, toes to bar, pullups, maar ook double unders bijv. Ik vind classic style CrossFit workouts leuk met bijv. een combinatie van weightlifting, gymnastics en conditioning en dan het liefst in een lange AMRAP

%d bloggers liken dit: