Sem Li (32 jaar)

HOELANG GEEF JIJ AL LES BIJ CROSSFIT 2102?
Al sinds de mooie maand van november 2016.

HEB JIJ NOG EEN ANDERE BAAN NAAST CROSSFIT COACH?
Ik ben fulltime huisvader en CrossFit coach bij een andere box.

WAAROM VIND JIJ LESGEVEN BIJ CROSSFIT 2102 TE GEK?
Nou, mijn vrouw raakte zwanger en wij hadden besloten dat één van ons thuis ging blijven het eerste jaar. Ik verloor met steen, papier, schaar en heb mijn fulltime baan opgezegd. In mijn oude functie mocht ik veel mensen opleiden en trainen, mensen beter maken. Dit vind ik geweldig om te doen! En I LOVE CROSSFIT! Dus een bijbaantje gezocht als coach. CrossFit 2102, nieuwe mensen, knap én intimiderend, véél ook en lang! Een vrij groot en hechte community voor iemand uit het pitoreske Nieuw Vennep. Erg zenuwachtig voor elke les, want ik heb niet veel ervaring in lesgeven aan groepen. Gelukig zijn zij erg warm en verwelkomend geweest! Jong en oud, beginners tot ver gevorderd en met verschillende achtergronden. Mensen waarmee ik niet snel contact zal hebben, heb ik nu wel mogen leren kennen. Bedankt allemaal! Samen zweten schept een bijzondere band.

VAN WELK VOORVAL OF DINGETJE IN DE LESSEN GAAN JOUW NEKHAREN OVER EIND STAAN?
Droppen van lege barbels en wanneer iemand zijn/ haar handen ript.

WELK WEETJE OVER SEM KENNEN WIJ NOG NIET?
Geen idee, ik ben een simpel persoon. Snel tevreden, behalve bij de oly lifts.. Ook CrossFit ik vaak zodat ik pizza kan blijven eten. En dansen op dancehall muziek, lekker de heupjes wiebelen!

WAT IS JOUW ALLERLEUKSTE EN ALLERERGSTE CROSSFIT WORKOUT OF MOVEMENT?
Handstand walks, wallballs en roeien zijn op dit moment wel mijn favo’s. Mijn minder leuke movements zijn handstand walks, wallballs en roeien. Ik heb een soort van haat/liefde relatie met mijn favo movements, welke vaak veranderen. De movements die ik niet leuk vind(erg slecht in ben), daar ga ik aan werken, word ik beter in en dan vind ik ze wel leuk, progressie. Dit geldt voor de meesten wel, denk ik. In het begin was ik overal beroerd in, spierpijn, zoveel.. CrossFit was zo leuk! Toen werd ik iets minder beroerd, veel tijd gestoken in doubles en pullups. Deze gaan nu best ok. Tijdens The Open Workout 17.3, kwam ik erachter hoe belabberd ik was in Snatches. Een jaar veel snatches gedaan, een redo bevestigde dat ik goed heb getraind. Wat ik toen met moeite van de grond kreeg, gebruik ik nu als warming up. Ook dit geldt voor iedereen wel.. Dát is het mooie van CrossFit, zo breed mogelijk fit zijn, niet specialiseren, er is altijd iets om te verbeteren.

%d bloggers liken dit: