Bram van Egeraat (32 jaar)

HOELANG GEEF JIJ AL LES BIJ CROSSFIT 2102?
Na een uitvoerige stage bij hoofdcoach Vera ben ik vanaf december 2017 de vaste invalcoach van CrossFit 2102. Dus eigenlijk geef ik nog maar een paar maandjes les.

HEB JIJ NOG EEN ANDERE BAAN NAAST CROSSFIT COACH?
Ik ben al 9 jaar piloot bij KLM waarvan ik de eerste 5 jaar op een Boeing 747 (jumbojet) de hele wereld heb mogen ontdekken. Daarna heb ik 4 jaar door Europa gevlogen op de oerhollandse Fokker 70. En sinds een paar weken ben ik klaar met de opleiding van de Embraer 190, waar ik ongeveer de komende 6 jaar mee door Europa zal cruisen.

WAAROM VIND JIJ LESGEVEN BIJ CROSSFIT 2102 TE GEK?
Omdat CrossFit 2102 een beetje mijn tweede thuis is geworden. In de zomer van 2016 zette ik voor het eerst een stap in deze box. Voornamelijk met de intentie om net zo sterk als mijn broertje Tom van Egeraat te worden en om eindelijk eens van mijn rugpijn af te komen waar ik al jaren mee rondliep. Ik vond meteen de mensen hier en de sfeer heel relaxed. Na enkele maanden CrossFitten was ik compleet ‘addicted’. Ik ging me ook steeds meer verdiepen in de theorie achter CrossFit en merkte dat dit mij intrigeerde en inspireerde. Om mijn kennis gericht te vergroten heb ik in oktober 2017 de CrossFit Level 1 Trainer Certificate behaald. Wat ik hiervan heb geleerd wil ik graag overbrengen op anderen. Vera heeft mij de kans gegeven om dat ook in de praktijk te brengen. Ik vind het leuk om mensen de juiste technieken te leren en mijn enthousiasme voor CrossFit te delen met jullie. En als het even kan ook een stukje theorie meegeven.

VAN WELK VOORVAL OF DINGETJE IN DE LESSEN GAAN JOUW NEKHAREN OVEREIND STAAN?
Als mensen te zwaar gaan tillen tegen beter weten of advies van de coach in. Zo zonde als je jezelf blesseert en een paar weken niet of beperkt kan trainen. Zodra je je jas uittrekt in de kleedkamer zou je ook je ego in het kluisje moeten stoppen. En getetter tijdens de kleine 3 minuten dat we voor het whiteboard staan.

WELK WEETJE OVER BRAM KENNEN WIJ NOG NIET, MAAR IS ZEKER DE MOEITE WAARD OM TE VERTELLEN?
Ik heb mijn hele leven op een hoog niveau gehonkbald bij RCH-Pinguins in Heemstede. In mijn tienerjaren heb ik zelfs nog even in het Nederlands team mogen spelen. Dit is het eerste seizoen sinds 28 jaar dat ik even rustig aan doe met honkbal, om de tijd die ik thuis ben te besteden aan mijn dochtertje Veerle en mijn vriendin (en CrossFit uiteraard).
En ik ben een kei in het achterstevoren zeggen van woorden. Je hebt er verder helemaal niets aan, behalve als je je echt heel erg verveelt op een feestje (of tijdens een lange vlucht). Daag me eens uit tijdens een les

WAT IS JOUW ALLERLEUKSTE EN ALLERERGSTE CROSSFIT WORKOUT OF MOVEMENT?
Bar en ring muscle ups vind ik heel leuk om te doen. En alles wat te maken heeft met een barbell en zware gewichten. Van wallballs word ik extreem verdrietig, net als alles langer dan 500 meter roeien.

%d bloggers liken dit: