Afgelopen vijf weken hebben wij met CrossFit 2102 meegedaan aan The Open, net als honderdduizend andere mensen over de hele wereld wie ook CrossFitten!

The Open bestaat uit vijf workouts verdeeld over vijf weken. Als je de getallen 18.1 t/m 18.5 voorbij hebt zien komen, maar dacht wtf waar gaat dit over!? Dan weet je nu dat 18 staat voor 2018 en de .1 voor de eerste week en dus de eerste workout (of je had het kunnen vragen, of je had gewoon zelf mee kunnen doen ;). Elke week in de nacht van donderdag op vrijdag kondigde Dave Castro (director of the CrossFit Games) de workout van die week aan, waarvan je de score tot maandagavond kon doorgeven. Elke zaterdag hebben wij met de groep in de box deze workout gedaan en iedereen heeft daarbij een eigen judge om de standards van de movements te waarborgen. Daarnaast kan je als atleet altijd kiezen per workout of je die RX of scaled uitvoert.

Tijdens die 5 weken doen dus al die honderdduizenden mensen dezelfde workout in hun eigen box samen met hun CrossFit community. Dit is in één woord te VET! De saamhorigheid, het bloed, zweet en de tranen die we delen, schept een band én ‘the magic of The Open’ zorgt ervoor dat wij superhumans worden en opeens dingen kunnen wie we nooit dachten te kunnen!

Afgelopen weken hebben 30 CrossFit 2102 atleten meegedaan (vorig jaar 25). Zij hebben gestreden om hun allerbeste prestatie neer te zetten. The Open dit jaar was zwaar! Veel nieuwe elementen, zoals dumbbell squats, nieuwe handstand pushup standards, handstand walk en ring muscle ups en bar muscle ups in één workout. De workouts zijn zo gemaakt dat er een eerlijke ranking van niveau uitkomt na 5 weken. De wereld is daarbij onderverdeeld in regio’s en binnen die regio’s gaan er van de Elite (18-35) 20 mannen en vrouwen door naar de Regionals. Vanuit de Regionals (waar een aantal regio’s bij elkaar komen) gaan er maar 5 mannen en vrouwen naar The CrossFit Games in de USA. De overige leeftijdscategorieën hebben eerst een eigen online qualifier met de top 200 van The Open om een kwalificatie voor The Games te veroveren. Om je een beeld te geven, er heeft zich maar één vrouw gekwalificeerd voor de Regionals in Berlijn dit jaar: Leonie Henrich (maar zij gaat met haar team), geen één Nederlandse man, maar wel een Nederlands Team: Team Punt Uit. Daarnaast zijn er een aantal Nederlandse Master en Teen atleten wie zich hebben gekwalificeerd voor de online qualifier, lees hier een uitgebreid verslag van de Nederlandse atleten in The Open, geschreven door WOD Athletes.

Om jullie te laten zien waar onze CrossFit 2102 Open atleten staan gebruiken we ons eigen leaderboard en het leaderboard van Nederland!

In de box zijn Arjen van der Veen en ik eerste geworden. Zoals je ziet hebben wij niet alle workouts gewonnen. Arjen heeft 18.2A, de 1RM Clean, verloren van Tom van Egeraat (115kg Clean), net zoals dat ik deze verloor van Jill Takken (78kg Clean). Daarnaast heeft Arjen nog 18.3 verloren van Bram van Egeraat, Rob van Dijk en Niels Kleisma. Te gek om te zien is dat de broertjes Bram (coach) en Tom van Egeraat een gedeelde 2de plek hebben! Bram heeft hard geknokt om net zo’n goede CrossFitter als zijn broer te worden.

 

Bij de dames zien we de sterke meiden Jill Takken (2de) en Eline van Houten (3de). Te gekke competitie voor mij en dat is super motiverend om te blijven trainen. Daaronder zien we een paar bizar goede Master atleten. 4de plek Kiek Vijn (40-44), 5de plek Sharill Felter (35-39) en 6de plek Angelique van der Werff (40-44).

 

 

 

 

The Open is dus voorbij en het is best gaaf om te zien hoe wij het hebben gedaan op Nederlands niveau! En daar zijn wij als box onwijs trots op!

Arjen van der Veen heeft een geweldige prestatie neergezet in zijn leeftijdscategorie (35-39).
17de van de 400 (Masters 35-39) op naar Lowlands Throwdown 2018
143ste van de 2000 (Elite 18-34)

Kiek Vijn
14de van de 120 (Masters 40-44) ook dit is een poging voor Lowlands throwdown 2018 waard!

Sharill Felter
68ste van de 210 (Masters 35-39)

Rob van Dijk
56ste van de 400 (Masters 35-39)

Jill Takken
167ste van de 1500 (Elite 18-34)

En natuurlijk Jeninyo, zoon van Sharill
3de van de 15 (Boys 14-15)

Maar wow wow wow wat zijn wij trots op alle deelnemers van The Open, jullie hebben allemaal jullie alles gegeven. Iedereen had persoonlijke doelen en veel van jullie hebben die overtroffen. Wat dachten jullie van de eerste pullups van Angelique, Denise en Sabine bijvoorbeeld.

Dan wil ik via deze weg nog één keer jullie zelf bedanken dat jullie meededen met The Open dit jaar en bedankt voor jullie enthousiasme en motivatie. Dit heeft mij dit jaar veel gebracht namelijk! Van 150ste overall vorig jaar ben ik nu 59ste geworden van de 1500 vrouwen (Elite 18-34) in Nederland. Dit is uiteraard boven mijn eigen verwachting en ik kan mijn geluk niet op. Zonder jullie was dit mij nooit gelukt! Ik vind het vaak erg moeilijk om mijzelf te motiveren en geloof me als ik zeg dat jullie mijn drive zijn om te trainen en de beste coach en CrossFitter te zijn wie ik kan zijn! Dank jullie wel voor afgelopen jaar en op naar nieuwe doelen, nieuwe PR’s en workouts wie wij samen kunnen crushen!

Time to get back training and come back even stronger.

%d bloggers liken dit: